Flere share knapper
Del med dine venner


Send
Del på Pinterest
Det er ingen bilder.

  Båten din har fått motorstopp på sjøen, hva gjør du?

Du kan selvsagt rope om hjelp. Ringe politiet eller en venn. Men det aller mest effektive er å kontakte Kystradioen, som koordinerer hjelpearbeidet langs norskekysten. Det viktigste er at du tar kontakt så fort som mulig, enten via VHF eller på telefonnummer 120. Er du usikker er det bedre å ringe enn å la være

Langs norskekysten finnes det fem kystradioer. Her sitter det folk døgnet rundt og lytter til det maritime radiosambandet hvor båtførere kommuniserer via VHF. Kystradioen har direkte kontakt med Hovedredningssentralen, som avgjør om det skal settes i gang redningsaksjon. Aller kjappest får du hjelp hvis du har en VHF-radio om bord. Da kommer du direkte til nærmeste Kystradio. Du kan også ringe 120 med mobilen din.

Når du er i nød

  1.  Du kaller opp Kystradioen. Du kan enten bruke kanal 16 på VHF eller ringe 120. Forklar først hvor du befinner deg, nøyaktig posisjon hvis du har det. Så sier hvem du er og hva slags nød du er i.
  2. Kystradioen snakker med Hovedredningssentralen. De avgjør om det skal settes i gang en redningsaksjon. I så fall går det ut en melding til alle redningsfartøy via VHF. Kystradioen holder kontakt med deg underveis, enten på VHF eller telefon.
  3. Det nærmest tilgjengelige redningsfartøyet rykker ut.  Redningstjenesten i Norge er et samarbeid mellom offentlige etater, frivillige organisasjoner og private selskaper, så du kan bli reddet av for eksempel Røde Kors, Redningsselskapet eller lokalt brannvesen eller politi.
  4. Trenger du medisinsk hjelp kontakter redningsfartøyet AMK, slik at sykebilen står og venter på deg på land.
  5. Er du uskadd blir du kjørt til land, eventuelt blir båten din slept til nærmeste havn.
Del med dine venner


Send

Facebook

Send uforpliktende forespørsel

Dette er en uforpliktende forespørsel, du vil motta pristilbud og dato/tid bekreftelse.

Drev-HotellDrevMotor InboardMotor OutboardTuningServiceReperasjon

Vedlegg:

X
SEND FORESPØRSEL